tv drama

chucks.jpg

Chuck (2007- ) – NBC

Един от любимите ми сериали за краткия 2007-2008 тв сезон. От създателя на „The O.C.“ Джош Шоурц, „Чък“ е екшън-комедия за обикновен човек, в мозъка на когото буквално са запечатани всички свръх-секретни тайни на американското правителство. Сериала е изпълнен не само с динамика, смях и действие, но и герои с които лесно можем да се идентифицираме. Тук хора които си разбират от работата са зад и пред обектива. Зад кадър, в гръбнака на сериала са Джош Шуорц, който играе ролята на showrunner – човека отговорен почти за всичко важно, което се случва зад кадър по време на пре-продукцията, продукцията и пост-продукцията; McG – режисирал не един и два холивудски блокбъстъра, Лиза Конкрън-Нийлан, Робърт Дънкан Макнийл и други. Пред обектива, в ролята на Чък, е забавния Закари Леви, който е изцяло в свои води; ветерана Адам Болдуин („Firefly“, „Daybreak“) и очарователната Ивон Страховски, която получава своята първа голяма роля по тв екраните.

Заслужава си да изгледате 13те епизода на първия сезон и за 40 минути да се потопите в света на шпионите, екшъна и ежедневния преживявания на Чък.

Chuck @ NBC

jerichos.jpg

Jericho (2006 – ) – CBS

Интересната тема на „Джерико“ и смелоста на продуцентите и сценаристите да запратят Америка в тотален ядрен апокалипсис още в пилотния езпизод, излъчен на 20 септември 2006 създаде солидна аудитория от фенове само след първите няколко епизода. Въпреки добрия рейтинг и реакция на критиците, каналът CBS реши да не подновява сериала за тв сезона 2007-2008. Последва масова онлайн кампания и феновете бяха насърчани от няколко изречения в диалог между героите в последния епизод, да изпращат пакетчета с фъстъци до шефовете на CBS. Само след няколко седмици каналът е затрупан с тонове фъстъци.

На специална пресконференция CBS потвърди че ще поднови сериала за 7 епизода които да приключат историята. Те са заснети преди стачката и в момента се излъчват в щатите. Изпълнителната продуцентка Керъл Барби заяви че третият епизод „Jennings & Rall“ е ключов и само рейтингът ще покаже дали за Джерико има бъдеще след втория сезон. Продуцентите са заснели два края на последния епизод: единият да послужи за край на сезона, а другият – за край на сериала, ако не бъде подновен. Керъл Барби вече е започнала да търси друг дом за шоуто, като най-вероятно това ще е американския SciFi Channel, по който в момента с е излъчват повторения на първия сезон.

Jericho @ CBS

24s2.jpg

24 (2001- ) – FOX

Както става ясно от самото заглавие, седмия сезон на популярния сериал на Робърт Конкрън и Джоел Сърнау (изпълнителни продуценти) ще се завърне чак през януари 2009, една година по-късно от очакваното. Причина за това е разбира се беше стачката на американските сценаристи. Само 8 епизода от седмия сезон са заснети преди началото на стачката през ноември 2008. Продуцентите не се поддадоха на натиска на FOX да излъчат само готовите епизоди и решиха да отложат целия сезон с година. Това поставя под съмнение осмият сезон на сериала (24 беше подновен за 7 и 8 сезон през 2008) както и новината че Джоел Сърнау реши да напусне екипа и шоуто за да преследва нови проекти за американски кабелни телевизии.

24 @ FOX

Advertisements

~ от sector24 на февруари 28, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: