Depp / Burton

tbjd-s.jpg

Джони Деп и Тим Бъртън

През 1990 когато Джони Деп за пръв път среща Тим Бъртън, култовия режисьор го спасява от „тийн-идол“ имиджа му и го превръща в героя от филма „Edward Scissorhands“. Филмът гарантира на Деп никога повече да не се появи на малкия екран, където е бил дотогава, като актьор в „21 Jump Street“. През 1994 те се срещат отново във филма на Бъртън „Ed Wood“. Разказвайки за аутсайдерите в Холивуд, филма спокойно може да се нарече автобиографичен за Тим Бъртън. Един от добрите му филми и бокс-офис провал – приход само 6 милиона долара.

Следва „Sleepy Hollow“ през 1999. Тук някакси Деп и Бъртън не успяват да улучат правилния творчески подход. В римейка на „Charlie and the Chocolate Factory“ през 2005, Бъртън създава един невероятен шоколадов свят и донякъде това идва в повече на феновете на оригинала от 1971. Но това не пречи Деп да се превъплъти в поредната аутсайдерска роля. Когато е помолен да пее (както Джийн Уайлдър в оригинала), Джони Деп скромно отговорил: „Разбира се, ако това е което Тим иска.“ Това показва две неща: 1) Деп не се страхува да пее във филм, въпреки че досега не го е правил и 2) ще направи всичко което Бъртън поиска.

2007 е годината когато излиза „Sweeny Todd: The Demon Barber ot Fleet Street“ – поредния шедьовър на Тим Бъртън с Деп в главната роля. Филмът е адаптация на мюзикъл, и показва неразкрити таланти у Деп. Това е шести пореден проект на Тим Бъртън и Джони Деп, факт който показва какво се случва когато заедно работят режисьор, направил своя творческа цел всеки път да създава различни светове и един универсален актьор, който не е замаян от славата.

Следващите проекти за двамата са: „Frankenweenie“ (2009) и CGI версия на „Alice in Wonderland“ (2010) за Бъртън и „Public Enemies“ (2009) и „The Imaginarium of Doctor Parnassus“ (2009) за Джони Деп.

Advertisements

~ от sector24 на април 1, 2008.

Един коментар to “Depp / Burton”

  1. […] филм за Джони Деп и известният режисьор Тим Бъртън (Повече за Деп/Бъртън). Филма е по романите на Луис Карол “Алиса в […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: