Virtuality

Американският тв канал FOX е дал зелена светлина на двучасов back-door пилотен филм от продуцента Рон Мур (Battlestar Galactica) . Проектът, който се продуцира от Universal Media Studios (UMS) и Гейл Бърман и Лойд Браун се развива на борда на космическия кораб Phaeton, пътуващ на 10 годишна мисия с цел, изследване на далечна слънчева система. За да помогне на екипажа да издържи на пътуването, НАСА екипира кораба с модули за виртуална реалност, които позволяват 12-те астронавти да приемат различни самоличности и да посещават най-различни места. Всичко е нормално, докато мистериозен бъг се появява в системата.

Virtuality е „дете“ на Браун, който оформя идеята с Бърман и двамата я представят на няколко сценаристи, включително Мур, който веднага я разработва в концепция за тв сериал. Рон Мур, заедно със сценарист/продуцента на Battlestar Galactica Майкъл Тейлър написват сценария и служат като изпълнителни продуценти заедно с Гейл Бърман и Лойд Браун, с тяхната компания BermanBraun.

Под сделката за „пръв поглед“ на BermanBraun с NBC Universal, Virtuality е предложена най-напред на UMS и NBC. Universal Media Studios, което също така продуцира и BSG, веднага се качват на борда. След като NBC отказват да се включат, защото смятат че шоуто е прекалено фантастично за тях, е предложено на FOX.

Продукцията започва през юли и събира отново Гейл Бърман и FOX, където тя беше „entertainment president“ в периода 2001-2005.

Advertisements

~ от sector24 на април 14, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: