Arnon Milchan and New Regency

Арнън Милчън сключи сделка за $324 милиона долара за закупуване на 25.4% от акциите на Джеймс Пейкър в New Regency Prods., което ясно подчертава желанието му да продължи да инвестира в телевизия и кино. Слуховете, че Милчън иска да купи 25.4% от холдинга Monarchy Enterprises (притежаващ New Regency) от австралийския медиен магнат Пейкър, се появиха още преди пет месеца.

Милчън вече притежава 55% от компанията, която извади L.A. Confidential, Mr. & Mrs. Smith, Jumper и други. Другите 20% се притежават от 20th Century Fox, купени преди 12 години за $200 милиона. В текущия списък с излизащи филми на Regency са: What Happens in Vegas, Marley & Me, Mirrors, Meet Dave, They Came From Upstairs и Bride Wars.

Милчън заяви, че сделката ще му позволи да се съсредоточи върху тв и филм продукции, за които имат интерес Regency и Fox. „С Fox като дистрибутор и партньор в продукците, не може да съм в по-добра позиция. Виждам огромен потенциал за развитие на компанията. Джеймс Пейкър е добър приятел и бизнес партньор. С него имаме и други общи инвестиции и ще продължаваме да търсим възможности да работим заедно, но Джеймс в момента се концентрира в неговия казино-бизнес, а аз в Regency.“

Бащата на Пейкър, Кени, купи своя дял в Regency през 1994 чрез своята Nine Network Australia.

Advertisements

~ от sector24 на април 15, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: