May Box Office Predictions

Дори и без филми като Pirates of the Caribbean, Spider-man и Shrek, приходите през май могат да надминат тези от 2007. Този път филмите с потенциал са повече и не са нещо познато на публиката. Миналата година, никое студио не искаше да се конкурира с трите гиганта, като всеки от тях спечели над $300 милиона само в Америка.

През май има четири основни филма: на 2 май – Iron Man (Paramount), на 9 май – Speed Racer (Warner Bros.), 16 май – The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (Disney), и на 22 май – Indiana Jones & The Kingdom of the Crystal Skull (Paramount).

Месец май и изключително важен за студията. „Това е „площадката за изстрелване“ към летния филмов сезон“, споделят от едно студио. „Без хитове през май, остатъка от лятото не е толкова бурно. Колкото повече хора гледат трейлъри за филми, излизащи през юни, юли и август, прикачени към премиери през май, толкова по-печеливш е сезона.“

Студията се опитват да укротят очакванията. Paramount, които продуцират Iron Man, непрекъснато повтарят пред пресата, че филма не е продължение и въпреки прогнозите за дебют от $60-70 милиона през първия уикенд, почти е невъзможно филма да достигне нивото на Spider-Man 3, от миналата година, който взе рекордните $151.1 милиона за уикенда 4-6 май.

На 16 май е премиерата на Prince Caspian, като първата част се появи на 9 декември 2005, взе $65.5 милиона, а общо $291.7 милиона.

Indiana Jones дебютира в четвъртък 22 май, в навечерието на Memorial Day. По същото време на годината през 1989 излезе Indiana Jones and The Last Crusade и спечели $197.2 милиона в САЩ.

Отсъствието на Pirates, Spider-man и Shrek, е рисковано за Холивуд в момента. В същото време, това ще даде шанс на нови поредици да се развият.

„Бокс офиса има потенциал тази година.“, казва шефа на дистрибуцията на Universal, Ники Роко. „Добре е когато има силен интерес за нещо ново. Това е което кара хората да се връщат в киносалоните.“

Advertisements

~ от sector24 на април 24, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: