Indiana Jones

Искам да кажа няколко думи за Индиана Джоунс. Не четете критиките. Те са написани от гневни, самотни и уморени от живота хора в доста напреднала възраст, които нямат нищо по-добро за правене освен да критикуват. Лесно е да критикуваш нещо, правено в продължение на година и половина, понякога и дори повече, което включва екип от страшно много хора, които полагат неимоверни усилия с една единствена цел – да доставят удоволствие на публиката за 2 часа. Лукас, Форд и Спилбърг не четат критиките. И защо им е?! Те са повече от преуспели. Вместо да сме благодарни, че след 18 години са се съгласили да направят още един епизод на една от най-популярните и успешни поредици, ние ще четем какво е казал еди-кой-си. Забелязвам от няколко дни в българските уеб издания как се прокрадват критики, изкопирани от чужди сайтове, написани от критици, които са ми добре известни. Надали някой от българските онлайн редактори е получил копие на филма седмица преди премиерата му, за да си напише ревюто в сайта. Кой си ти за да критикуваш, скъпи ми редакторе?! Единствения критик на всяка творба на изкуството, това е публиката. Аз нямам нужда, някой който не познавам да ми казва какво да гледам, слушам или мисля.

Знаете ли защо Спилбърг, Лукас и Форд са направили филма – защото е било забавно. Било е предизвикателство Харисън да се въплати в героя отново, да сложи шапката, да размаха камшика и да погледне леко глуповато в момент на голяма опасност. Те не го правят заради пари, за слава, за уважение – те го правят за нас. Затова гледайте филма, не четете глупости. Естествено, че критиката ще се опита да го разбие. Те не уважават големи, скъпи продукции, с приходи от милиарди долари. Тяхното единствено удоволствие е да говорят дивотии и да плюят. А ние можем да се борим с тях като не им обръщаме внимание.

Гледайте Индиана Джоунс! Гледайте всичко, което искате.

Advertisements

~ от sector24 на май 23, 2008.

4 Коментари to “Indiana Jones”

  1. Да, вярно е, но Лукас и Спилбър унищожиха с тези „филми“ американското филмово изкуство.

  2. Американското филмово изкуство е за обикновени хора, които искат да забравят ежедневието и проблемите за малко. Не може всичко да е само тежки драми, от които да си вадим поуки за живота. Филми от ранга на Инди са познати на три поколения. Мисля, че повече са дали отколкото са „унищожили“.

  3. Уважаеми господин Апостолов…..кое американско кино са разсипали Лукас и Спилбърг създали сагата на 20 век „Междузвездни войни“. Внимавайте, говорите за хора толкова известни – независимо от това колко ви харесват или не Ви харесват- ЧЕ НАБЛЯГАМ ТЕ ПРОСТО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ВАС. Знам и за кое кино плачете…чернобелите ленти на „Гневът на мравкити“ по Стайнбек и тези който отразяват „мрачната“ американска действителност.
    „Смешен плач“.

  4. хммм, много ми е трудно да задържа добрия тон…
    Апостолеее, дай да видим ти какви г**на си снимал и тогава мери п*шки със Спилбърг.

    Да кажеш „Не ми харесва“ е едно, да налагаш идеи за киното като цяло е меко казано – тъпо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: