Paula Wagner Leaves United Artists

В сряда Пола Уагнър обяви, че напуска United Artists като CEO. Ситуацията поражда въпроси за бъдещето на компанията, и какво ще стане с 500-те милиона долара кредит, отпуснат от Merryll Lynch. Откакто Уагнър и Том Круз станаха съсобственици на UA заедно с MGM, Пола се опита да даде зелена светлина на много проекти, но много често влизаше в конфликти с MGM.

Възможно е United Artists отново да потъне в забвение, и кредита им да премине в ръцете на MGM. От шефския етаж на студиото настояват Круз да поеме повече ежедневни задължения, но той в момента се концентрира повече върху актьорката си кариера. MGM имат кредитна линия от JPMorgan, за около $450 милиона, което не достига на студиото за реализиране на всички текущи проекти. През следващите седмици се очаква MGM да получи нов кредит в размер на $500-$600 милиона.

Отношенията на Пола Уагнър с Том Круз са добри, въпреки че компанията така и не се превърна в това, което те искаха. Идеята беше UA да възстанови славата на студиото създадено преди около 90 години от Чарли Чаплин, Дъглас Феърбанкс, Мери Пикфорд и Д. У. Грифит. Уагнър ще се концентрира в продуциране и ще продължи да работи с Круз и MGM по филмите, които са разработили заедно.

Единствения филм, който студиото успя да осъществи е Lions For Lambs, който генерира само 63 милиона долара приходи, въпреки участието на Круз, Мерил Стрийп и Робърт Редфорд. Миналото лято, UA имаше проект за филм на Оливър Стоун и участието на Брус Уилис, но се появиха проблеми със сценария след като започна стачката на WGA и проекта беше спрян.

Уагнър вероятно ще напусне United Artists след като пост-продукцията на Valkyrie бъде завършена. Вчера президента на дистрибуцията в MGM, Кларк Ууд обяви, че измества премиерата на Valkyrie от 13 февруари 2009 на 26 декември тази година.

Решението на Уагнър идва дни след като съпругът й, Рик Нисита, реши да сложи край на кариерата си като агент в CAA, и да започне работа като ко-CEO на Morgan Creek Productions. Последните два филма, които Пола Уагнър продуцира са: за Lionsgate, – The Eye, с Джесика Алба, и за Universal Death Race, който ще излезе на 22 август.

За пресата, Уагнър сподели:

Пола Уагнър

Пола Уагнър

„Дълбоко оценявам партньорството ми с Том Круз, с когото се опитахме да съживим едно легендарно студио и съм горда с всичко, което постигнахме през последните две години. Но винаги казвам на синовете си: ‘Следвайте страста си’, а сега и аз трябва да направя това. Въпреки, че работата като изпълнителен кадър и съсобственик в UA ми доставяше удоволствие, исках да се завърна към това, което най-много обичам: да правя филми. Все още вярвам във визията ни за United Artists, и съм сигурна че Хари Слоун и колегите ни в MGM ще направят всичко един ден тя да стане реалност.

Advertisements

~ от sector24 на август 14, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: