Terminator Salvation – People Behind the Scenes

Основателите на Halcyon Дерек Андерсън и Виктор Кубичек нямат никаква връзка с Холивуд. Единият е бивш изпълнителен директор, другият – банкер. Миналата година те се сдобиват с универсалната визитка, когато закупуват правата за поредицата Terminator. По това време, малко са знаели че марката е на пазара. Двамата разбрали за това от приятел и набързо направили оферта на предишния собственик – C2, която била обвъзрваща, но валидна само края на деня.

„Отне ни само няколко минути, за да решим, че наистина искаме да направим това.“, спомня си Кубичек, който стартира Halcyon с Андерсън преди три години с цел закупуване на интелектуална собственост. „Мислехме, че има какво да се направи с франчайза. Продължението на митологията и историята го има. Успяхме да го направим незабелязано от другите.“ Андерсън добавя, „Докато приключихме сделката се бяха появили доста интересни купувачи, но вече беше късно.“

Правата на филма им отварят много врати в Холивуд. Кубичек казва, че последвала лавина от интерес към тях от страна на режисьори и актьори. След месеци, четвърти Terminator вече е в пре-продуцкия, МакДжи е на режисьорския стол, а самият Батман, Крисчън Бейл подписва договор за три филма. Докато Андерсън и Кубичек настояват, че просто са извадили добър късмет, МакДжи е точно на противоположната позиция. „Не мисля, че е било късмет. Имали са смелоста и мъдроста да го направят.“, казва режисьора на снимачната площадка в Ню Мексико.

Вместо да почиват на „терминаторските“ си лаври, двамата се развихриха в края на миналата година и реализираха сделка, която им осигури пръв преглед на повечето манускрипти на Филип Дик. Това дава на Halcyon поле за изява на малкия и големия екран, както и права за 125 кратки разказа и 46 новели, включително и любимата на МакДжи – Do Androids Dream of Electric Sheep, която е била основа за филма на Ридли Скот от 1982, Blade Runner.

„С удоволствие ще работя с тях отново“, казва МакДжи в края на 77-те снимачни дни на Т4. „Направих Do Androids Dream of Electric Sheep, задължително четиво на снимачната площадка, така че от това може да с е получи нещо интересно.“

Дерек Андерсън и Виктор Кубичек

Дерек Андерсън и Виктор Кубичек

B

Години: Андерсън – 40, Кубичек – 27

Произход: Андерсън е от Охайо, но е живял цял живот в Ню Йорк; Кубичек е от Маями.

Вдъхновение: „Имаме наистина електричен вкус за филми, но Терминатор винаги е бил любим и на двама ни“, казва Андерсън.

website: thehalcyoncompany.com

Advertisements

~ от sector24 на септември 4, 2008.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: